THE HUMAN INVESTORS

De re-integratie- en loopbaanadviseurs van The Human Investors stippelen op maat gemaakte begeleidingstrajecten uit.

Re-integratietraject Spoor 1

Uw medewerker is arbeidsongeschikt en kan volgens de bedrijfsarts binnen de eigen organisatie, in de eigen of in een aangepaste functie worden gere-integreerd. Om dit proces effectief te begeleiden, schakelen wij een re-integratieadviseur en een arbeidsdeskundige in, die een plan van aanpak opstellen. Soms is het nodig andere experts in te zetten, zoals een fysiotherapeut, een lifestyle coach of ergonoom. Op basis van het plan van aanpak en conform de richtlijnen van de wet Poortwachter adviseren wij uw organisatie én de medewerker. 

Re-integratietraject Spoor 2

U bent op zoek naar begeleiding voor uw medewerker die in het kader van de wet Verbetering Poortwachter in een Spoor 2 traject terecht komt. Het doel is hem of haar te herplaatsen op een nieuwe passende (structurele) werkplek bij een andere organisatie. Binnen een op maat geschreven traject begeleidt en bemiddelt onze adviseur uw werknemer naar diens nieuwe werkkring. Het gemeenschappelijke doel: zo snel als mogelijk is een passende betrekking vinden die het beste bij de wensen en de mogelijkheden van uw medewerker past. We sturen aan op een overstap die succesvol is en naar ieders tevredenheid verloopt. 

Re-integratietraject Spoor 3 (tijdens WGA uitkering)

Is uw medewerker niet (tijdig) binnen de eigen organisatie of elders worden gere-integreerd en heeft hij of zij recht op een uitkering in het kader van de WGA (Werkhervattingsregeling Gedeeltelijk Arbeidsongeschikten)? Heeft u als werkgever verplichtingen als ‘eigen risicodrager’? Daarvoor heeft The Human Investors het initiatief genomen tot de oprichting van de WGA-Transparant Dat is een casemanagement-tool voor verschillende deskundigen (verzekeringsarts, re-integratieadviseur, casemanager WGA en een arbeidsdeskundige). Zij controleren en volgen het verloop van de arbeidsongeschiktheid van uw ex-werknemer. Zo kunt u zich richten op de voor u belangrijke zaken en weet u zeker dat u de WGA-risico’s beheerst en de WGA-schadelast beperkt. U leest er meer over op http://www.svrisk.nu.

Cliënt Volg Systeem

Vanaf het moment dat we met uw (voormalige) medewerker aan de slag gaan, plaatsen we alle relevante documenten en rapportages in het Cliënt Volg Systeem. Op basis van autorisatie kunnen de cliënt en de opdrachtgever het digitale dossier raadplegen. De bedrijfsarts en de re-integratieadviseur kunnen de documenten in het Cliënt Volg Systeem inzien en/of verrijken. Met een persoonlijke login heeft iedereen die geautoriseerd is gedurende het gehele traject, vanaf elke willekeurige computer, toegang tot het dossier. Uiteraard is medische informatie alleen toegankelijk voor bedrijfsartsen.

Instrumenten

Wilt u weten uit welke stappen een re-integratietraject kan bestaan, kijk dan hier voor onze bouwstenen of modules.